luft til vand varmepumpe priser

Byglokalt.dk > luft til vand varmepumpe priser

luft til vand varmepumpe priser, afhænger af en række faktorer, herunder størrelsen og typen af varmepumpe, det klima, hvor den skal installeres, og hjemmets eller virksomhedens specifikke behov.

Luft til vand-varmepumper findes i forskellige størrelser og typer. De to mest almindelige typer er Split og Mono anlæg. En varmepumpe med Luft til vand split anlæg, er med en ude del og en indedel, som består af en udendørs enhed og en indendørs enhed. En Mono bloc er et samlet modul, og i de fleste tilfælde kan den tilsluttes direkte til det eksisterende varmeanlæg.

Prisen for en split luft til vand varmepumpe ligger typisk mellem 70-130.000 kr. for et hus på mellem 80 og 140 kvadratmeter, inkl. installation.

Indhent 3 gratis tilbud

Hvordan virker en varmepumpe

En varmepumpe er en anordning, der overfører varmeenergi fra et sted til et andet. Varmepumper kan bruges til at opvarme eller køle et rum, afhængigt af årstiden. Hvordan fungerer en varmepumpe? Om vinteren udtrækker en varmepumpe varmeenergi fra det fri og overfører den indendørs. Denne proces er omvendt om sommeren, hvor varmepumpen flytter varmeenergi fra indendørs til udendørs.

Varmepumper drives af elektricitet, men de er meget effektive apparater. Faktisk kan en varmepumpe levere op til fire gange mere varmeenergi end et elvarmeapparat af samme størrelse.

Hvordan opnår en varmepumpe dette? Det hele har noget at gøre med kølegassen i varmepumpen. Denne gas udvider signår det opvarmes og trækker sig sammen, når det afkøles. Om vinteren henter varmepumpen varmeenergi fra det fri og overfører den til kølegassen. Dette får gassen til at udvide sig og blive varm. Den varme gas ledes derefter gennem en kompressor, som hæver temperaturen yderligere.

Den varme gas ledes derefter gennem et sæt spoler inde i varmepumpen. Disse spoler overfører varmeenergien til den indendørs luft, som blæses ind i rummet af en ventilator.

Om sommeren vender varmepumpen denne proces om. Den udtrækker varmeenergi fra indeluften og overfører den til kølegassen. Dette får gassen til at afkøle og trække sig sammen. Den kølige gas ledes derefter gennem et sæt af spolerinde i varmepumpen. Disse spoler overfører varmeenergien til udeluften, som blæses ind i rummet af en ventilator.

Varmepumper er meget effektive apparater, der kan spare dig penge på din energiregning. Hvis du bor i et varmt klima, kan en varmepumpe også give køling om sommeren.

Derfor anbefaler vi 3 byggetilbud.dk

  • Det er gratis og uforpligtende
  • Enterprisegaranti op til 35.000 kr.
  • Over 2800 trustpilot anmeldelser
  • Håndværkere i hele landet

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe om året

En luft til vand varmepumpe kan bruge en del elektricitet, især hvis det kører konstant. Et gennemsnitligt hjem på 130 m2 bruger ca. 5.746 kWh elektricitet om året. Varmepumper har typisk en præstationskoefficient (COP) på mellem to og fire. Det betyder, at for hver enhed elektricitet, der bruges, producerer varmepumpen mellem to og fire varmeenheder. Med andre ord er en varmepumpe en meget effektiv måde at producere varme på. Denne effektivitet har dog en pris: jo mere effektiv varmepumpen er, jo mere koster det at drive den.

Der er flere måder at reducere den mængde elektricitet, som en varmepumpe bruger. En god måde er at bruge en timer, så varmepumpen kun kører, når der er behov for det. En anden måde er at sørge for, at varmepumpen er ordentligt isoleret, så den ikke behøver at arbejde så hårdt for at producere varme. Endelig vil det også være med til at reducere elforbruget, hvis du bruger en lavere temperaturindstilling på termostaten.

Ved at følge disse tips er det muligt at reducere mængden af elektricitet, som en varmepumpe bruger, med 50 % eller mere. Dette kan gøre en betydelig forskel i det beløb, der bruges på elektricitet hvert år.

Kan man få energitilskud til en varmepumpe

Du kan få et tilskud til en luft til vand varmepumpe på mellem 13.000 og 25.000 kr. Tilskudet afhænger af din boligstørrelse og energimærke. Et hus på 130 m2, kan få et sted mellem 13.000 og 19.000 kr.

Du kan søge om tilskud til en varmepumpe på Sparenergi.dk. Der er åbent for ansøgning i foråret og efteråret, så hold godt øje med statens bygningspulje. Tilskuddende er efter først til mølle princippet. Efter du har modtaget dit tilskud, kan du tag det i brug i 36 måneder.

Ved at få en luft til vand varmepumpe kan du få reduktion i elafgiften fnår du bruger over 4.000 kWh pr. år. Det er en besparelse som kan mærkes i de fleste hjem.

Fin en varmepumpe installatør i nærheden af dig